Jaroslav Voříšek

Rozhovor s trenérem B týmu

Před pár dny se stal novým trenérem našeho B-týmu Jaroslav Voříšek. 
Kdo to vlastně je a s čím do klubu přichází? 

Odkud pocházíte a v jakých klubech jste dosud působil?

Pocházím z Hvožďan na Příbramsku a více než čtvrtstoletí žiji v Blatné. Jako absolvent FTVS, obor TV – trenérství a hráč druholigového Xaverova, třetiligové Příbrami, divizních Svéradic, jsem postupně přecházel nejprve jako hrající trenér v krajském přeboru v Blatné. Časem jsem působil v divizních či krajských týmech Písku, Katovic, Strakonic, Sušice, Oseku a Blatné.

Čím se živíte? Vy máte ke sportu blízko i v zaměstnání, že?

Vyučuji tělesnou výchovu, takže mé zaměstnání a fotbal k sobě mají blízko.

Už máte za sebou máte 2 utkání, ale jaká byla premiéra na lavičce B-týmu v Tlumačově. Jak jste si ji užil?

Mistrovské utkání v Tlumačově? Vše se seběhlo dost rychle. Po čtvrtečním tréninku hned v sobotu naostro. Jako když hodíte neplavce do vody. No, neutopil jsem se. Po konzultaci s realizačním týmem a s jejich pomocí jsme moji premiéru proti zkušenému a ostřílenému týmu Tlumačova zvládli. Moje první dojmy byly vesměs pozitivní. Rokycany disponují spoustou mladých technicky vybavených hráčů. Hráči působili v utkání dynamicky, měli chuť hrát, a i když dvakrát po školáckých chybách prohrávali, dokázali srovnat.

Ano, budete mít k dispozici hodně mladé a talentované mužstvo, těšíte se na práci s mladými kluky?

Baví mi dělat s lidmi, kteří chtějí něčeho dosáhnout, mají snahu se zlepšovat, pracovat na sobě. Také vím, že mám na starosti rezervu a že cílem je připravovat hráče pro A tým nebo vyšší soutěže.

Jak probíhá spolupráce s A-týmem?

Spolupráce s A týmem? Jsem teprve na začátku a vím, že se v rezervě musím přizpůsobit potřebám áčka. S trenérem Veselým spolupracujeme, vycházíme si vstříc a doufám, že to tak bude dál fungovat.

Juniorka se po roce vrátila do I.A třídy, co bude vaším hlavním úkolem?

Hlavní úkol juniorky? Samozřejmě postup do kraje! (smích) Cílem je zapracovávat mladé, adaptovat je na fotbal dospělých, dobře reprezentovat fotbal v Rokycanech a jak jsem už zmínil, připravit je hrát na ještě vyšší úrovni.

Rád bych, aby se lidé naším fotbalem bavili, aby všichni hráči, funkcionáři a fanoušci nepovažovali čas strávený na hřišti nebo tribuně za zbytečný.