Marek Brož
Marek Brož posílil FC Rokycany

Letní posila

Novým hráčem našeho klubu je třiadvacetiletý Marek Brož, který přichází jako posila z Klatov. Tady ho představujeme v krátkém rozhovoru.

 

Marku, proč sis k přestupu vybral právě Rokycany? Co rozhodlo ve prospěch našeho klubu?

Už na konci minulého ročníku, když jsem hrál za Klatovy a bylo jasné, že klub sestoupí, se mi ozval trenér Veselý a dali jsme si schůzku. Tam mi nastínil, jak klub funguje, jakou má vizi do budoucna a všechno se mi to moc líbilo. Plusem bylo i to, že jsem z Letkova. Do Rokycan to mám kousek.

 

Kdyby ses měl po fotbalové stránce nějak charakterizovat, jak by ses popsal?

Myslím si, že mezi moje silné stránky patří rychlost, čtení hry a kopací technika. A co se týká minusů, tak bych měl zapracovat na produktivitě, střelbě a řešení finálních situací. Rozhodně bych chtěl mít víc asistencí.

 

Zatím jsi proti Rokycanům nastupoval jenom jako soupeř. Tak jaký to je protivník?

Proti Rokycanům jsem sehrál už opravdu plno zápasů. Když zalovím v paměti, tak si myslím, že většinu z nich jsem prohrál. Vždycky to bylo houževnaté běhavé mužstvo s rychlým přechodem do útoku. To nám pokaždé dělalo největší problémy.

 

Koho z týmu jsi znal už před svým příchodem? Měl jsi v kabině nějaké kamarády?

Znám se s Davidem Lehkým, se kterým jsme společně hráli ve Viktorii Plzeň. A loni jsem půl roku hrál v Mariánských Lázních s Matějem Rybařem. Jinak většinu kluků znám jako soupeře ze hřiště.

 

Jaké máte se spoluhráči cíle do nadcházející sezony?

Společným cílem je dobře vstoupit do sezony a od toho se potom všechno bude odvíjet. Rád bych se pohyboval v horní polovině tabulky, protože tento ročník bude čtvrtá liga fakt hodně vyrovnaná a není tam nějaký výrazný favorit.

 

Co tě při příchodu do Rokycan nejvíc pozitivně překvapilo?

Možná to zní divně, ale nejvíc mě překvapilo, jaká je docházka na tréninky. Byl jsem zvyklý, že nás chodilo kolem devíti nebo deseti hráčů… To tady rozhodně neplatí. A pak si nemůžu vynachválit kvalitu hrací plochy. Klobouk dolů, tráva je ve výborném stavu.

 

Říkal jsi, že to z Letkova nemáš daleko. Co bys o sobě ještě řekl? Čím se živíš?

Já pořád ještě studuju vysokou školu. Chodím na Západočeskou univerzitu v Plzni a jsem v posledním ročníku magisterského studia, dělám ekonomii. Snad to na jaře úspěšně dokončím.

 

A na závěr tvůj vzkaz rokycanským fanouškům?

Moc se těším, až před domácí fanoušky poprvé vyběhnu na hřiště. Bude to hned teď v pátek při pohárovém zápase proti Doubravce. Doufám, že nás přijdou podpořit v hojném počtu. A slibuju, že uděláme všechno pro to, abychom se jim odvděčili nejen v poháru, ale hlavně potom v sezoně kvalitními výkony a výhrami.

Další články

FC Rokycany vyhrály v Praze

Nová posila FC Rokycany