Anketa s trenéry FC Rokycany

Tento víkend mnoha kategoriím začínám ostrá sezona. Proto jsme poprosili všechny naše trenéry o krátký vhled do jejich týmů.

Jak probíhala letní příprava vašeho týmu?
Michal Veselý, muži:
Jako každý rok jsme šetřili domácí hřiště, a tak jsme dva týdny pobývali v Holoubkově. Jsem velmi spokojený s docházkou a s tím, jak hráči přistoupili k tréninkům. Přátelská utkání nám ukázala, kde máme mezery a na čem pracovat. Příprava je krátká a sezóna dlouhá… Mnoho věcí - jak do zápasu tak do optimální fyzické kondice - budeme pilovat až do konce srpna. Celkově ale vládne spokojenost.
Jaroslav Ječmen, U19: Přípravu jsme odstartovali 11.7. a vesměs celou jsme ji absolvovali v domácích podmínkách v Rokycanech. První fáze se nesla v klasickém duchu kondičních cvičení a nabírání fyzické kondice. Posledních 14 dnů už se zaměřujeme spíše na herní věci tak, abychom alespoň část z nich dokázali přenést do startu ligové soutěže. Kaňkou na přípravě je nízká účast hráčů zejména v první fázi.
Jiří Šíša, U17: Po individuální části přípravy jsme se sešli poprvé 18.7. a ještě deset dní jsme pracovali na kondici mužstva. Postupně příprava přecházela do herních činností a průpravných celků. Vyvrcholením pak bylo taktické soustředění těsně před zahájením podzimní části soutěže.
Karel Mundl, U14: Letní příprava stále probíhá, neboť první soutěžní zápas hrajeme až 28. srpna na horké půdě v Táboře. U14 začala trénovat předposlední týden v červenci. V průběhu srpna nás čeká soustředění, kde budeme rozvíjet jak individuální tak týmové dovednosti. Dále jsou plánované přípravné zapasy s Domažlicemi a Horažďovicemi.
Robert Kaiser, U13: Letní příprava začala 29.7. a nyní mají za sebou kluci čtyři tréninky a jedno přátelské utkání. Ve čtvrtek odjíždíme na soustředění do Plánice. Dále Nás čekají zápasy s FCVP U11, Sencem, Břasy, Křimicemi a další tréninky.
Matěj Rybař, U12: Tréninky třikrát týdně plus přátelák nebo turnaj. Absolvovali jsme i čtyřdenní soustředění.

Jaké cíle máte do nadcházející sezony?
Michal Veselý, muži:
S vedením jsme se shodli na dlouhodobějším konceptu i vzhledem k věkovému průměru našeho týmu. Pokud v červnu budeme do sedmé příčky, tak to přesně bude odpovídat našim plánům do následujících let. Společně s Václavem Procházkou pro to uděláme maximum. Co se týče juniorky, tam se hlavně jedná o zapracování mladých hráčů do mužského fotbalu. Zůstat v této soutěži je naše priorita.
Jaroslav Ječmen, U19: Cíle máme definované ve dvou časových úsecích - krátkodobé a dlouhodobé. Z hlediska krátkodobého je samozřejmostí kvalitní start do soutěže a stabilizace herního systému. Dlouhodobě bych zmínil dvě věci: herní projev a nastavení mužstva. Chceme se prezentovat aktivní nátlakovou hrou, což samo o sobě zákonitě nejde změnit v týdenním cyklu. Druhý bod souvisí s vnitřním nastavením týmu, kdy do kluků chceme dostat vítěznou mentalitu ve všech aspektech hry. Ve výsledku by tyto postupné kroky měly vést ke stanovenému umístění v Top5.
Jiří Šíša, U17: Cílem je řádná příprava hráčů pro kategorii U19 a dále se prezentovat běžeckým, útočným stylem hry.
Karel Mundl, U14: Cílem pro tuto sezónu je zvládnout přechod na velké hřiště a připravit tým na příští sezónu.
Robert Kaiser, U13: Jelikož nás čeká poslední rok na malém hřišti, stále jsou prioritou dovednosti: první dotek, vedení míče, zpracování,přihrávka, obounohost, střelba, zakončení. Zkrátka co nejvyšší technická vyspělost.
Matěj Rybař, U12: Seznámit borce s novým prostředím a aklimatizovat je do výkonnostní soutěže.

Jak v současnosti vypadá kádr? Jsou nějaké zajímavé příchody?
Michal Veselý, muži: Cílem bylo udržet všechny hráče, kteří nastoupili do minulého ročníku. To se podařilo! Politika je taková, že primárně dostávaji šanci naši odchovanci. Potřebovali jsme zvýšit konkurenci na určitém postu a přidal se k nám Marek Brož, který předvádí zatím velmi sympatické výkony. Také přišel Ondřej Košťálek do juniorky a i on zaslouží pochvalu, včetně několik slibných dorostenců. Stále jednáme o setrvání v týmu s Lukášem Kramerem.
Jaroslav Ječmen, U19: Kádr považujeme za kompletní, máme 19 hráčů a tři brankáře. V kolonce příchodů evidujeme tři nové tváře - Václav Oliverius (FCVP), Jakub Kovanda (Zbiroh) a nově Matěj Sýkora (FCVP), od kterých si slibujeme zvýšení konkurence a kvality na jednotlivých postech.
Jiří Šíša, U17: Kádr se stále stabilizuje a jeho konečný stav bude v průběhu čtrnácti dnů. Chtěl bych, aby v kádru zůstalo 19 hráčů + 2 brankáři.
Karel Mundl, U14: Tým se dlouhodobě potýká s nízkým počtem hráčů. Navíc jsou kluci v období prázdnin různě po táborech, dovolených či u prarodičů. Oproti minulé sezoně zatím neproběhly žádné změny. Dva naši hráči jsou v přípravě s plzeňským Petřínem. Na zkoušku je u nás hráč s minulostí z pražských Bohemians.
Robert Kaiser, U13: Přišel Vašek Hlaváč z Přeštic a Tadeáš Drozda z Mirošova. Celkem máme 17 hráčů.
Matěj Rybař, U12: Momentálně je nás 22 + 2 brankáři. Přidalo se k nám pět nových kluků, před sezonou budeme ještě selektovat. Čtyřiadvaceti borcům nedokážeme dát maximální zápasovou vytíženost, když hrajeme 7+1. 

Na co se momentálně nejvíc těšíte?
Michal Veselý, muži:
Osobně se těším na každé utkání, atmosféru a adrenalin… ale také na to, jak se občas podaří přenést nějaké věci z tréninku do utkání.
Jaroslav Ječmen, U19: V první řadě se těším na práci s mužstvem, které má i přes své mládí velký potenciál a chuť se zlepšovat. Nemůžu se dočkat - a věřím, že nejsem sám - startu soutěže již tuto neděli na půdě Berouna.
Jiří Šíša, U17: Těším se na rozvoj hráčů v dorostenecké kategorii. Na výzvu, kdy máme v kategorii dva ročníky, a na konkurenci mezi hráči. Momentálně máme zdvojené pozice, což je pro trenéra radost.
Karel Mundl, U14:  Těžko říct na co nejvíce, ale hráči už se nemohou dočkat zápasů na velkém hřišti.
Robert Kaiser, U13: Samozřejmě, že nás budou těšit vstřelené góly, vyhraná utkání, kvalitní herní výkon, ale hlavně radost z předvedené hry - ať už individuální, či kolektivní.
Matěj Rybař, U12: Těšíme se asi nejvíc na to, že nevíme, co od soupeřů očekávat. Pro mě i pro kluky to jsou dá se říct nové týmy. Věřím ale, že kluky dokážeme co nejlépe připravit. 

Proč by diváci měli chodit na vaše zápasy? Čím je chcete nalákat?
Michal Veselý, muži:
Za poslední rok se zlepšilo vnímání rokycanského fotbalu a návštěvnost. Celková atmosféra se velmi zlepšila. Byl bych rád, kdybychom v tom pokračovali a třeba jsme pro naše fanoušky vymysleli i různé akce a soutěže. Chce to čas, ale věřím, že s lidmi, kteří se tady tomu věnují, to zvládneme.
Jaroslav Ječmen, U19: Fanoušky chceme v první řadě nalákat na samotnou hru našeho týmu, která by měla přinést velké množství zajímavých situací a gólů. Věřím, že na správně straně hřiště… V kombinaci se zmíněnou vítěznou mentalitou mužstva předpokládám zajímavé zápasy, u kterých se nebudete nudit.
Jiří Šíša, U17: Perfektní občerstvení, krásná atmosféra a doufám, že i předvedené výkony.
Karel Mundl, U14: Diváci se mohou těšit na nové soupeře, se kterými jsme se v soutěžích nepotkali. A my se budeme snažit je potěšit zajímavou hrou a vstřelenými góly.
Robert Kaiser, U13: Diváky rádi uvítáme, když budou náležitě fandit a povzbuzovat. Koučování, kybicování, popřípadě nadávání a vyčítání od nich nečekáme. Rádi si s nimi užijeme společnou radost z předvedené hry či vítězství. Nalákat je chceme na naši fotbalovost a dobré občerstvení na FC…
Matěj Rybař, U12: Pevně věřím, že naše zápasy budou zajímavé, každým utkáním se budeme zlepšovat. Budeme potřebovat podporu každého z vás!

Další články

FC Rokycany vyhrály v Praze

Nová posila FC Rokycany